vrijdag 13 februari 2009

Guido Weijers

Jeugd
Guido Peter Paul Weijers werd op 30 juli 1977 geboren in Boxmeer. Daar bracht hij ook zijn jeugd door. Guido deed HAVO. Bij zijn diploma-uitreiking trad hij voor het eerst op als cabaretier, samen met zijn vriend Tom. Het ging goed, en dat was het teken voor Guido om door te gaan met cabaret maken. Tijdens zijn opleiding zei Guido tegen bijna iedereen dat hij cabaretier was. Dat bluffen hielp wel, want hij werd vaak gevraagd voor studentenfeestjes en de mensen vonden het leuk. In 1997 en 1999 huurde Guido zelfs een aantal zalen en verkocht de kaartjes hiervoor, om te kijken of hij ook in theaters goed op kon treden.

Carrière
In 2000 besloot Guido dat het tijd werd om iets met zijn stukken te gaan doen en schreef hij zich in voor het Camerettenfestival, die hij later dat jaar ook won (zie Prijzen). Toen kwamen er natuurlijk veel verschillende managers uit de theauterwereld op hem af. Uiteindelijk heeft hij gekozen voor de Mojo Theaterproductions, in Delft. Hun taak is dan om Guido aan verschillende theaters in het land te verkopen. Nu staat Guido in grote zalen en zijn zijn meeste shows uitverkocht.

Shows

Guido schrijft zijn shows helemaal zelf. En veel grappen komen uit zijn eigen leven, zodat het voor veel mensen herkenbaar is. Guide speelt dingen uit en soms ligt het net op randje, maar echt grofheid of grappen over bijvoorbeeld iemands handicap zul je bij Guido niet vinden. Guido’s shows ontstaan doordat hij ’s nachts bijvoorbeeld wakker schiet met een grap in zijn hoofd. Die grap schrijft hij dan op en later vraagt hij zich af of de grap goed is of niet. Als hij genoeg goede grappen heeft, maakt hij er een show van.Guido’s shows tot nu toe zijn:
- Oxymoron (2001-2003)
- Myosotis! (2003-2005)- Chaos met Guido (2005)
- XIPNAO! (2005-2007)
- AXESTOS (2009)

Verder heeft Guido in 2006, 2007 en 2008 een oudejaarsconference gedaan.

Wist je dat…?
- Guido na de oudejaarsconference van 2007 zijn hoofd moest kaalscheren omdat hij een weddenschap had verloren (Hij had gewed dat er minder dan 1 miljoen zouden kijken, er keken er echter 1.036.000)
- Guido en Monique van der Werff werden uitgeroepen tot de meest sexy vegetariërs van 2007?- Guido zich het fijnste voelt in een zaal waar 400 tot 1000 mensen in kunnen?
- Guido totaal niet wist wat hij wilde worden: Op zijn zesde was het clown, op zijn tiende Huub Stapel, en na de oudejaarsconference van 1989, door Youp van ’t Hek, wilde hij cabaretier worden.


Guido Weijers - Boterhamworst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten