vrijdag 6 februari 2009

Bert Visscher

Jeugd
Albert (Bert) Visscher werd geboren op 26 oktober 1960 in Groningen, in het Academisch Ziekenhuis van Groningen. Het brengt zijn jongste kinderjaren door in het Groningse dorpje Foxhol. Daarna verhuist hij met zijn ouders en oudere broer Jos naar Veendam. Na de basisschool gaat hij naar de Winkler Prins Scholengemeenschap, waar hij de havo afmaakt. Daarna gaat hij naar de Pedagogische Academie in Winschoten. Hij staat twee jaar voor de klas en dan houdt hij het voor gezien. Dan wordt hij freelance medewerker bij Radio Noord, maar dat houdt hij ook maar drie jaar vol. In het laatste jaar van zijn havo-tijd (1977) richt hij met vier anderen de cabaretgroep “Filter” op. In 1981 breekt deze groep door toen ze meedeed aan het Camerettenfestival. Toen was de groep al niet meer in haar oorspronkelijke staat. Ze dringen niet door in de finale, maar toch ontvangt Bert Visscher de persoonlijkheidsprijs.

Carrière
Bert Visscher doet van alles wat: Hij speelt in films en series, en hij maakt natuurlijk cabaretprogramma’s. Om die laatste is hij waarschijnlijk het bekendst. Hij heeft ondertussen 4 shows gedaan met “Filter” en tien soloprogramma’s gemaakt!

Prijzen
De Nar (van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties, in 1992)


Wist je dat…?
- Bert Visscher, ondanks dat hij een stuk drukker is, vaak wordt vergeleken met Tommy Cooper?
- Bert Visscher, sinds zijn zesde show, Fijne Nuances, rode schoenen draagt?
- Bert Visscher samen met zijn vriendin, Pien, een zoon heeft die Mink heet?
- Bert Visscher in 2007 getroffen werd door een acute blindedarmontsteking en daardoor een aantal shows heeft moeten aflassen?
- Bert op 27 april 2007 benoemd werd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau?


Bert Visscher - Origami 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten