dinsdag 27 januari 2009

Theo Maassen

Jeugd

Theo Maassen werd op 8 December 1966 geboren in Oegstgeest. Hij is opgegroeid in Zijtaart in een gezin met 3 kinderen. Hij had een oudere zus en een jonger broertje. Na de basisschool ging Theo naar de HAVO op het Zwijsen College in Veghel. Na een jaar VWO te hebben geprobeerd schreef hij zich in op de toneelschool Maastricht zonder dat hij ervaring met toneel had. Maar hij werd daar afgewezen. Daarna schreef hij zich in op de Fontys academie voor Drama in Eindhoven. Daar werd hij meteen wél aangenomen.

Op de Fontys academie voor Drama gingen de beweging en de zanglessen Theo niet zo goed af maar hij kon wel goed improviseren. Op die academie kwam Theo in aanraking met Hans Teeuwen, die een jaar lager zat. Ze hebben een goede band met elkaar opgebouwd. In 1991 studeerde Theo af.

Carrière

Docent Martijn Bouwman, nu Theo’s huidige toneelregisseur, besloot te gaan werken met Theo en raadde Theo aan om zelf teksten te schrijven. Theo schreef toen zijn eigen cabaretprogramma. Het zelfde jaar reageerde hij op een advertentievan Raoul Heertje. Raoul was namelijk op zoek naar een aanstromend en miskend talent voor zijn Comedy Train.

Prijzen

- 1990 Groninger Cabaret Studenten Festival

- 1990 Camaretten in Rotterdam

Wist je dat …?

- Theo Maassen in de klas heeft gezeten bij Anky van Grunsven?

- In 1985 Theo's broertje is overleden aan leukemie?

- Theo in 1993 voor het eerst op televisie te zien was?

- Theo in 1999 zijn geslachtsdeel toonde aan reclamekaravaan in Eindhoven?




Theo Maassen - Lauwe Pis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten